UDSIGT

UDSIGT af Makka Kleist er en fortælling baseret på personlige oplevelser. Vi møder en ældre kvinde, der fortæller om dengang hendes familie blev flyttet fra bygden og ind i betonen. Om da manden skulle dræbe sine 16 hunde, og om glæden ved at få rindende vand. Historien bliver fortalt i et fornemt fortællergreb, hvor vi alle bliver inviteret ind i et stærkt levet liv.
Makka Kleist er én af de førende grønlandske skuespillere og historiefortællere og har bl.a. optrådt på Grønlands Nationalteater, teatre i Canada samt i Norge.

Sletten//Narsarsuaq is the most powerful piece of theatre I have ever seen. The highlight of the Nuuk Nordic Culture Festival in 2019 for me, I am still deeply affected by these stories and the remarkable performances I experienced.

Blogger Lisagermanyphotography.

Virkningen på publikum var meget effektfuldt og fascinerende, og skabte nærhed og inderlighed……Lang de fleste publikummer blev følelsesmæssigt rørt, både med glæde og med indresorg. Det var virkeligt anderledes teateroplevelse af både de nemt genkendelige ting,men også af de mange usagte følelsesmæssigeinteraktioner, der har udspillet sig menneskerimellem i blokkene.

Juaaka Lyberth, Sermitsiaq AG.

Der er afgjort væsentlige budskaber i både Udsigt og Blok 4.

Trine Wøldiche, Dagbladet Information

… et forløb, der i et fint dramaturgisk forløb skildrer, hvor galt det kan gå, når en dansk mand med rygsækken fyldt med problemer, han vil flygte fra, slår sig løs i Grønland …”Udsigt” giver indsigt.

-★★★★★ Kirsten Dahl, Stiften

Grønlandsk Teater giver blanke øjne du
kan spejle dit danske hjerte i

-★★★★★ Ambjørn Happy, Kulturnyt

Hen imod den afgørende slutning må man kaste los, da hele seancen slutter med den smukkeste grønlændersang, der i et voluminøst ekko bjergtager publikum til en montage af landskaberne og menneskene, der bor der….som samlet oplevelse er de bestemt et kig værd. 

–  Thormod S. Kamban, Ungt teaterblod


Manus: Makka Kleist
Medvirkende: Makka Kleist
Instruktion: Hanne Trap Friis
Komponist: Hans Ole Amossen

Filmklipper: Michael Lindskov Jacobsen
Film kredits: Ànorâk Film